Χριστούγεννα 2021 με το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων

 Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, με την ευκαιρία των φετινών εορτών, προσκαλεί τους φίλους του να κάνουν «Χριστούγεννα με το Μουσείο». Μέσα από τις ποικίλες ψηφιακές δράσεις του έτους του πέρασε, έτους αφιερωμένου στην συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Μουσείο δίνει την ευκαιρία επισκέπτες του να ανακαλύψουν διαδικτυακά την πλούσια συλλογή του μέσα από τα παρακάτω αφιερώματα:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ. Ψηφιακή έκθεση-αφιέρωμα με εκθέματα του Μουσείου που σχετίζονται με τον αγώνα του 1821 και αποτελούν τεκμήρια της συμβολής της Ζακύνθου στον Απελευθερωτικό Αγώνα των υπόδουλων Ελλήνων (zakynthos-museumsolomos.gr/epanastasi).

ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Αφιέρωμα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης που παρουσίαζει σημαντικές προσωπικότητες από την Ζάκυνθο, οι οποίες άφησαν το στίγμα τους πανελλαδικά μέσα από το έργο τους (zakynthos-museumsolomos.gr/2021).

ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ 1821. ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΡΑΦΕΣ. Δείτε ξανά, σε μαγνητοσκόπηση, το συνέδριο που οργάνωσε το Μουσείο συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με την συμμετοχή 21 ομιλητών οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα πάνω στην τέχνη, την ιστοριογραφία, την εκπαίδευση της εποχής και την συμβολή των Ζακυνθινών στον αγώνα του 1821 (Zakynthos-museumsolomos.gr/eptanisa1821.html).

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. Ψηφιακή έκθεση που έχει ως στόχο την ανάδειξη και την εξερεύνηση της ιδιαίτερης ταυτότητας των Ιονίων Νήσων χωρίς γεωγραφικά και χρονικά εμπόδια, με την ουσιαστική συμβολή νέων μορφών έκφρασης σύγχρονων καλλιτεχνών, που εμπνέονται και παρακινούνται από τις συλλογές των φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων (past2future.gr).