Ημέρα Μουσείων 2023

Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, που για την φετινή χρονιά έχει ως θέμα του: «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», οργανώνει ξεναγήσεις στην εικαστική έκθεση με τίτλο: «Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν», την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, με ελεύθερη είσοδο , από 9.00' έως 14.00'.

Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός της τέχνης Ίριδα Κρητικού, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «Έτος του Ύμνου», που ανακυρήχθηκε το έτος 2023 από το Δ.Σ. του Μουσείου.

 

Η έκθεση «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», που ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 2021, με τη σημαντική πρωτοβουλία και τη διοργάνωση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Κατσίγρα και στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο ντε Κίρικο στο Βόλο. Τελευταίος τιμητικός σταθμός της ήταν το Κέντρο Πολιτισμού Διέξοδος στο Μεσολόγγι, όπου και παρουσιάστηκε τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2023, εγκαινιάζοντας την 25η Μαρτίου τις εμβληματικές Εορτές Εξόδου.

 

Τώρα παρουσιάζεται, 200 χρόνια μετά τη σύνθεσή του, μέχρι 13 Ιουνίου, στον γενέθλιο τόπο του Ποιητή, μέσα στο Μουσείο Σολωμού, που φιλοξενεί τα χειρόγραφα του Ποιητή και το  μοναδικό Μαυσωλείο με τα οστά του.

 

Για προγραμματισμό επισκέψεων: Κατερίνα Δεμέτη, Δ/ντρια Μ.Σ.& Ε.Ζ., τηλ. 26950-48982.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

H Πρόεδρος

Ελένη Διον. Πυλαρινού                                                       

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Ευστάθιος Γεωργ. Γρώππας