Μάριας Μπαχά: “Μια ιστορία για το Διονύσιο Σολωμό” στο Μουσείο Σολωμού

Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων συνεχίζοντας τις δράσεις του για τον εορτασμό της Διακοσιετηρίδας από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, προγραμματίζει την οργάνωση εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και εικαστικής Έκθεσης, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της συγγραφέα και εικαστικού κ. Μάριας Μπαχά: “Μια ιστορία για το Διονύσιο Σολωμό”, εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2021.

Το εν λόγω βιβλίο, το οποίο απευθύνεται σε εφήβους, γράφει και “κεντά” με εικόνες μια ιδιαίτερη βιογραφία του Ποιητή, που η ζωή και το έργο του συνδέθηκε με την Επανάσταση. Επιχειρεί δε να γεφυρώσει το χάσμα που δημιουργεί συχνά η διδασκαλία του ποιητικού έργου δημιουργών που βρίσκονται χρονικά μακριά από το μαθητικό κοινό.

Ωστόσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία, οι οποίες απαγορεύουν την δια ζώσης επικοινωνία των συντελεστών της έκδοσης με την εκπαιδευτική κοινότητα, το Μουσείο μας θα προβεί κατ΄αρχήν από 22 έως 26 Νοεμβρίου, στη διάθεση του βιβλίου στους εκπαιδευτικούς της Ε' και ΣΤ' τάξης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (43) και στους φιλολόγους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (75) του Νομού μας, προκειμένου κατ' αρχήν να το διαβάσουν και να προετοιμαστούν για το προγραμματιζόμενο Σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η διάθεση αυτή γίνεται εφικτή με την ευγενική στήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας ΕΛΠΕΝ Α.Ε., την οποία ευχαριστούμε άλλη μια φορά για την χρηματοδότηση των αντιτύπων του βιβλίου που θα διατεθούν.