9/2/2023: Εκδήλωση στο Μαυσωλείο για την επέτειο θανάτου του Δ. Σολωμού

Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, 9 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του θανάτου του εθνικού Ποιητή και Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα.

Στο Μαυσωλείο, τελέστηκε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιο, τον εφημέριο του Ιερού Ναού ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ Σεραφείμ Κονίδη και τον Διάκο Γεώργιο Χρυσικόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Χορωδίας Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ, κ. Διονύσης Νικολόπουλος, στεφάνωσε τον τάφο του Ποιητή και η χορωδία απέδωσε τον εθνικό ύμνο.

Για το νόημα της ημέρας μίλησαν ο Α' Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Διονύσης Φλεμοτόμος, ο οποίος τους καλωσόρισε και πρόσφερε το CD “Έντεχνα Επτανησιακά τραγούδια του ΙΘ' αι.”, της Κικής Μορφωνιού, μια παραγωγή των Φίλων του Μ.Σ.&Ε.Ζ., και το μέλος της χορωδίας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων κ. Γιάννης Πομόνης.

Ευχάριστη έκπληξη, η συμμετοχή στη σεμνή εκδήλωση αρκετών συμπολιτών μας. Ανάμεσά τους η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αικατερίνη Μοθωναίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ κ. Στέλλα Κωστή και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζακύνθου ΟΥΓΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ και του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης, κ. Φίλιππος Συνετός.