Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτισμικής Κληρονομιάς 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2020

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ

 

ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

 

 

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχει στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020», που θα εορταστούν σε όλη την Ευρώπη για 24η χρονιά, στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, με πλήθος ψηφιακών εκδηλώσεων, λόγω των μέτρων πρόληψης κατά τη πανδημίας COVID-19. Το κοινό θέμα του πανευρωπαϊκού εορτασμού είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση».  Το Μουσείο, εκτός του θεσμικού του ρόλου ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αποτελεί επίσης ένα άλλου είδους ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Έτσι το Ίδρυμα προσκαλεί επισκέπτες και μαθητές να περιηγηθούν σε δύο βασικές υπο-ενότητες της επίσημης ιστοσελίδας www.zakynthos-museumsolomos.gr του Μουσείου «Ψηφιακές Eκθέσεις» και «Εκπαίδευση».

Στην υπο-ενότητα «Ψηφιακές Εκθέσεις» δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν σε παλαιότερες ηλεκτρονικές εκθέσεις, σχετικά με την τέχνη, την ιστορία και την επιστήμη. (http://www.zakynthos-museumsolomos.gr/digital-exhibitions.html)

Στην ενότητα «Εκπαίδευση», μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και φίλοι του Μουσείου, μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και τεκμήρια των διαφόρων ιστορικών περιόδων στο νησί της Ζακύνθου, μέσα από κείμενα και την ειδικά διαμορφωμένη χρονογραμμή, που παρουσιάζει συνδυαστικά, επιφανείς προσωπικότητες, ιστορικά γεγονότα και περιόδους με τα εκθέματα που τα συνοδεύουν. (http://www.zakynthos-museumsolomos.gr/ekpaideusi.html)