Άνθη και Ποιήματα | Νέα Ψηφιακή Έκθεση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, γιορτάζοντας τον τρίτο μήνα της Άνοιξης, οργανώνει  ειδικό ψηφιακό αφιέρωμα με θέμα:

 

«Άνθη και Ποιήματα από το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων».

 

Κάθε μέρα και μια δημοσίευση, από το 1/5 έως 9/5, σε όλες τις Ψηφιακές  Πλατφόρμες και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Μουσείου, θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες-followers να βλέπουν τις ανθογραφίες από το λεύκωμα του Αναστασίου Σάρτζιντ (1826-1882) και να διαβάζουν στίχους των Ποιητών μας, Δ. Σολωμού & Α. Κάλβου, που λάτρεψαν κι αποτύπωσαν στο έργο τους τη Φύση.

Το λεύκωμα, που φυλάσσεται στο Αρχείο του Μουσείου, δωρίθηκε το 1980 από τον Ρόμπερτ (Μπόμπη) Σάρτζιντ. Η αγγλική οικογένεια Sargint πρωτοπαρουσιάστηκε στο νησί το 1680 («Κώδικας Αγίας Τριάδας») κι εγκαινίασε σπουδαία επιχειρηματική, διπλωματική και καλλιτεχνική ιστορία, όπως γράφει ο Νίκιας Λούντζης στο  «Η Ζάκυνθος κάποτε…», έκδ. Σωματείο «Οι Φίλοι του Μ.Σ.&Ε.Ζ.», 1990. Το 1941 εξορίστηκε από τους Ιταλούς κατακτητές. Το 1943 η οικογένεια βρέθηκε στην Αγγλία, ύστερ’ από ανταλλαγή αιχμαλώτων. Ο Ρίτσαρντ Σάρτζιντ σταδιοδρόμησε στο Λονδίνο σα σκιτσογράφος- σκηνογράφος, ενώ ο Ρόμπερτ Σάρτζιντ σαν αρχιτέκτονας, στο Λονδίνο και στη βόρεια Ιταλία.

Το παρόν αφιέρωμα αποτελεί και έναν φόρο τιμής στην Οικογένεια Σάρτζιντ, που αγάπησε κι εμπνεύστηκε από την ομορφιά της Ζακυνθινής Φύσης.

Ευχαριστούμε τον Ιωάννη-Πορφύριο Καποδίστρια για την δημιουργική  ανασύνθεση των έργων του Αναστασίου Σάρτζεντ και την ψηφιακή παρουσίαση του αφιερώματος κι ευχόμαστε σε όλους Καλό Μήνα!!!

Promo Video: https://www.youtube.com/watch?v=YZyw7d7ZX_k&feature=youtu.be

 

Διευθύνσεις ψηφιακής έκθεσης:


Ιστοσελίδα: http://zakynthos-museumsolomos.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/museumsolomos/
Instagram: https://www.instagram.com/museumsolomos/