Επτανησιακός Πολιτισμός: από το χθες στο σήμερα

Σε καιρούς καραντίνας, το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, πιστεύοντας στο όραμα του νεοσύστατου Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων (ΔιΜΙΝ) και για να συσφίξει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των ανθρώπων που αποτελούν την ψυχή του, οργάνωσε την ψηφιακή περιοδική έκθεση με τίτλο:

"Επτανησιακός Πολιτισμός: Από το Χθες στο Σήμερα" past2future.gr

η οποία αποτελεί μια συνέργεια του Μουσείου Σολωμού και του πυρήνα του ΔιΜΙΝ, μαζί με έξι σύγχρονους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη και εξερεύνηση της ιδιαίτερης ταυτότητας των Ιονίων Νήσων χωρίς γεωγραφικά και χρονικά εμπόδια, με την ουσιαστική συμβολή νέων μορφών έκφρασης σύγχρονων καλλιτεχνών, που εμπνέονται και παρακινούνται από τις συλλογές των Μουσείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Συμμετέχοντες Φορείς:

1) Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων

2) Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου

3) Εθνική Πινακοθήκη Παράρτημα Κέρκυρας

4) Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο

5) Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Μουσείο Ληξουρίου - Ιακωβάτειος

6) Μουσείο Άγγελου Σικελιανού

7) Πνευματικό Κέντρο Λευκαδας

8)Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Κέρκυρας «ΝΙΚΟΣ ΠΑΚΤΙΤΗΣ»

9) Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου-Σύλλογος Φίλων Ξενοπούλειου Βιβλιοθήκης

11) Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων

12) Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Α. Εικαστικοί: Αλέξης Αυλάμης, Ελένη Γούναρη και Στεφανία Στρούζα Β. Μουσικοί: Μίκης Ζησίου, Πέτρος Κλαμπάνης και Ανδρέας Μνιέστρης.

Συντελεστές έκθεσης:

Στέλλα Αντιόχου, Ελένη Βασιλάκη, Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας, Ρουμπίνη Οικονομίδου, Μηνάς Περγαντής.

Εθελοντές:

Σταύρος Βλίζος, Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, Κατερίνα Δεμέτη, Ιωάννης Δραγώνας, Ελισσάβετ Κώστα, Αριστείδης Λαμπρογεώργος, Ανδρέας Μνιέστρης.

Το έργο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών inArts του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου.