Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2022 - Παρουσίαση Ψηφιακής Έκθεσης "Επτανησιακός Πολιτισμός - από το χτες στο σήμερα"

 

Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, που για την φετινή χρονιά έχει ως θέμα του: «Η Δύναμη των Μουσείων», οργάνωσε εκδήλωση, την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 11.00' π.μ., στην οποία παρουσιάστηκε η ψηφιακή έκθεση:

«Επτανησιακός Πολιτισμός: Από το Χθες στο Σήμερα» past2future.gr.

 

 Στην παρουσίαση της έκθεσης, η οποία αποτελεί μια συνέργεια του Μουσείου Σολωμού και του πυρήνα του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων (ΔιΜΙΝ), μαζί με έξι σύγχρονους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο,  χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου, κ. Ελένη Διον. Πυλαρινού, Μαθηματικός και  προλόγισε ο κ. Διονύσης Φλεμοτόμος, Λογοτέχνης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Υπεύθυνος για τα πολιτιστικά του Μουσείου.

 

Την έκθεση θα παρουσίασαν:

  • η κ. Έλενα Βασιλάκη, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Επιμελήτρια έκθεσης- Ερευνήτρια,
  • η κ. Κατερίνα Δεμέτη, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Μ.Σ.&Ε.Ζ.
  • και ο κ. Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας, MSc Μουσειολογίας Συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

Για την έκθεση μίλησαν: 

  • ο κ. Σταύρος Βλίζος. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Συντονιστής του ΔιΜΙΝ και Διευθυντής των Μουσειακών Συλλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου και
  • ο κ. Αντρέας Γιαννακουλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Δ/ντής Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών inArts.

Στην εκδήλωση συνδέθηκαν διαδικτυακά καλλιτέχνες και συντελεστές της έκθεσης, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δια ζώσης, μέσα  στο Μουσείο, το έργο της κ. Ελένης Γούναρη «Ψηφιακοί Διάλογοι».

 

 

Χορηγοί Μετάδοσης — Υποστηρικτές: ΙΟΝΙΑΝ ΤV, ΗΜΕRAZANTE.GR

Φωτογραφίες: Απόστολος Βαϊνόπουλος