Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: "Η διδασκαλία του σολωμικού έργου στη σχολική τάξη"

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, οργάνωσε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: "Η διδασκαλία του σολωμικού έργου στη σχολική τάξη". Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή το βιβλίο της Μάριας Μπαχά «Μία ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό», Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, Αθήνα 2021.

  

Την πρώτη μέρα, την έναρξη του σεμιναρίου χαιρέτησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Ελένη Πυλαρινού και η εκδότρια κ. Αλέξα Αποστολάκη, από τις εκδόσεις "Καλειδοσκόπιο".

Στη συνέχεια, μίλησαν η ζωγράφος κ. Μ. Μπαχά, συγγραφέας του βιβλίου «Μια ιστορία για το Διονύσιο Σολωμό» και η Δρ Στέλλα Νάκη, φιλόλογος, από το Α' Αρσάκειο - Λύκειο Ψυχικού, με θέμα: «Η διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού κειμένου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Διδακτική πρόταση στο βιβλίο της Μ. Μπαχά Μία ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό». Την συνεδρία σχολίασαν ο Α' Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Διονύσης Φλεμοτόμος και η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δεμέτη. Ακολούθησε Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την κ. Μπαχά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρα, μίλησαν ο ποιητής κ. Ορφέας Απέργης, με θέμα: "Ποιήματα και Ιστορίες με τον Διονύσιο Σολωμό" και ο δοκιμιογράφος κ. Δημήτρης Καράμπελας, (μέσω Zoom) με θέμα: «Λογοτεχνικές αναπαραστάσεις του Διονυσίου Σολωμού: από τον 19ο στον 21ο αιώνα». Η εικονογράφος Μάρια Μπαχά διάβασε κομμάτια από το βιβλίο της "Μια ιστορία για το Διονύσιο Σολωμό"Την συνεδρία σχολίασαν ο Α' Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Διονύσης Φλεμοτόμος και η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δεμέτη.

Την δεύτερη μέρα του σεμιναρίου, ο Α' Αντιπρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων - ποιητής κ. Διονύσης Φλεμοτόμος ξενάγησε τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου στους τόπους που περπάτησε ο Ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Κατερίνα Δεμέτη, αφού ξενάγησε τους συμμετέχοντες στο Μαυσωλείο, μίλησε με θέμα “Η σολωμική ποίηση μέσα στα σχολικά εγχειρίδια Α΄/θμιας & Β΄/θμιας εκπαίδευσης και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων".

Τις εργασίες του σεμιναρίου έκλεισαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ελένη Πυλαρινού και ο Α' Αντιπρόεδρος του Μουσείου κ Διονύσης Φλεμοτόμος.