Δείτε την ψηφιακή έκθεση "Λεπτομέρειες Μεγαλοβδόμαδου ΙΙΙ"
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ
ΜΟΥΣΕΙΟΣΟΛΩΜΟΥ
& ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, για 3η συνεχή χρονιά, με την ευκαιρία του Πάσχα 2020, οργάνωσε ειδικό μεγαλοβδομαδιάτικο αφιέρωμα με θέμα:
«Λεπτομέρειες Μεγαλοβδόμαδου
από το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων».
Κάθε μέρα και μια δημοσίευση, από το Σάββατο του Λαζάρου 11/4 έως τη Κυριακή του Πάσχα 19/4, σε όλες τις Ψηφιακές του Πλατφόρμες και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες-followers να ανακαλύψουν λεπτομέρειες από τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου που απεικονίζουν το Θείο Πάθος.
Η Ε Κ Θ Ε Σ Η
[Η Ανάσταση του Λαζάρου], λεπτομέρεια από φορητή εικόνα του Ακαθίστου Ύμνου, Συλλογή Κολυβά, Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.
«[…] με φύλλα του Βαγιόνε», λεπτομέρεια από χειρόγραφο του Διονυσίου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκισμένοι – Σχεδίασμα Γ’» φύλλο Ζακύνθου αρ. 9.13, φ 1α, Αίθουσα Σολωμού, Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.
[Το Άγιο Μανδήλιο], λεπτομέρεια ζωγραφικού διακόσμου ξυλόγλυπτης κορνίζας από φορητή εικόνα της Γεννήσεως, Συλλογή Κολυβά, Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.