Ημέρες Περιβάλλοντος 2016

Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον εορτασμό της πανελλήνιας εκστρατείας με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός», του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, διοργανώνει εκπαιδευτικές επισκέψεις στους χώρους του την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016.
Κεντρικό θέμα των Ημερών Περιβάλλοντος είναι η εξερεύνηση των τεσσάρων στοιχείων της φύσης: του νερού, της γης, του αέρα & της φωτιάς, στον πολύπλευρο και γόνιμο διάλογό τους με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία. 
Φέτος επανέρχεται το θέμα της φωτιάς με τον τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», που εμπνέεται από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου. Οι ξεναγήσεις θα αφορούν επομένως στις μεταμορφώσεις της φωτιάς, επιχειρώντας να σκιαγραφήσουν το διττό της χαρακτήρα: αιτία καταστροφής αφενός, αλλά αφετέρου διαχρονικό σύμβολο δημιουργικής δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας.
Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στη δράση, θα αναδείξει μέσα από συγκεκριμένα εκθέματα, τη δημιουργική αναγέννηση της Ζακύνθου, μετά τον Αύγουστο του 1953, με την τρομερή καταστροφή, που ξεκίνησε αρχικά με το σεισμό των 7,3 ρίχτερ και στη συνέχεια με τη φωτιά, που κατέκαψε την πόλη.
Παρακαλούμε για τη δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων σχολείων επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 26950-48982 (υπεύθυνη κ. Κατερίνα Δεμέτη).