Διεθνής Μέρα Μουσείων 2018: Κώδικας QR Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων

Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων -18 Μαΐου, που για την φετινή χρονιά έχει ως θέμα του: «Μουσεία και δια(δίκτυα). Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», όπως έχει οριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Μουσείων (ICOM), παρουσιάζει τον κώδικα QR του μουσείου, ως τρόπο προβολής της μόνιμης συλλογής του, μέσω της νέας τεχνολογίας. Quick Response (QR) Code είναι ένα συγκεκριμένο barcode (δύο διαστάσεων κωδικός) που έχει σχεδιαστεί για να διαβάζεται από smartphones.

Αποτελείται από μαύρες ενότητες διατεταγμένες σε ένα τετράγωνο μοτίβο σε λευκό φόντο και περιέχει κωδικοποιημένες πληροφορίες που αντιστοιχούν σε κείμενο, URL, ή άλλα δεδομένα. Όπως γίνεται και σε άλλα μουσεία, ο επισκέπτης μας θα συναντά τον κώδικα σε διάφορα σημεία του Μουσείου-Μαυσωλείου και θα μπορεί μέσω του κινητού του τηλεφώνου να βλέπει τις πληροφορίες που του δίνονται από την επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος (www.zakynthos-museumsolomos.gr) με την βόλτα του στους χώρους του μουσείου να γίνεται πιο ευχάριστη αλλά συνάμα και πιο εποικοδομητική.

Μην ξεχνάτε και τους ήδη υπάρχοντες σύγχρονους τρόπους τηλε-επίσκεψης στο μουσείο μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook (www.facebook.com/museumsolomos) και Instagram (www.instagram.com/museumsolomos), όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τα εκθέματα άλλα και να αναρτήσετε δικές σας φωτογραφίες από την βόλτα σας στους χώρους του μουσείου με την χρήση του επίσημου hashtag #ZakynthosMuseumSolomos και με την κοινοποίηση τοποθεσίας «Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων».